fbpx

Aansprakelijkheidsrecht voor particulieren

U kunt als particulier schade lijden doordat niet is geleverd wat u heeft afgesproken. Een geschil kan bijvoorbeeld met een verkoper van een product of zaak ontstaan, maar ook met een bedrijf dat een dienst heeft geleverd. Daarnaast kan het voorkomen dat u ontevreden bent over een medische behandeling. Het kan zijn dat u hierdoor een bedrijf of zorgverlener aansprakelijk wilt stellen voor de schade en een schadevergoeding wilt vorderen.

ScheerSanders Advocaten heeft specialisten in huis op het gebied van het consumentenrecht, contractenrecht en het medisch aansprakelijkheidsrecht die u kunnen bijstaan en adviseren. Zij denken met u mee voor een passende oplossing en staan u als dat nodig is kundig bij in een gerechtelijke procedure.

Deelgebieden

Onze gespecialiseerde advocaten aansprakelijkheidsrecht kunnen u bijstaan in geval van:

  • consumentenrecht
    – koop en verkoop van producten en/of zaken
    – koop op afstand
    – levering van diensten

Advocaten aansprakelijkheidsrecht voor particulieren

Maak kennis met ons team aansprakelijkheidsrecht: Eric-Jan Krijgsman, Anne Vokurka-Viruly, Liza Stellingwerf en Henriëtte van Dijk-Verheij. Wat kunnen zij voor u betekenen?

Koop en verkoop van producten en/of zaken

Heeft u als consument een product of zaak gekocht of verkocht en zijn daarbij problemen ontstaan? Dan bent u bij ScheerSanders Advocaten aan het juiste adres voor advies en zonodig het starten van een procedure. U kunt denken aan een geschil met de autoverkoper, de fietsenwinkel of de situatie waarin u een huis met verborgen gebreken heeft gekocht.

Koop op afstand

Steeds meer producten worden online aangeschaft. Daardoor ontstaan ook steeds meer geschillen met webwinkels. Zo kan het product in het geheel niet zijn geleverd. Ook kan het geleverde product ondeugdelijk zijn, waardoor u recht heeft op vervanging. Onder omstandigheden kan recht bestaan op een schadevergoeding. Daarnaast zou u zich kunnen beroepen op het herroepingsrecht. En wie draagt de kosten van verzending? De specialisten van ScheerSanders Advocaten wijzen u de weg.

Levering van diensten

Als u wordt geconfronteerd met een geleverde dienst die niet aan uw wensen voldoet, is van belang dat u snel handelt. Dit is zeker ook het geval wanneer hierdoor schade is ontstaan. Denk hierbij aan de ingeschakelde loodgieter die weliswaar de lekkende kraan heeft verholpen, maar wel de boiler onherstelbaar heeft beschadigd. Ook bij een geschil met de aannemer kunnen wij u helpen. De specialisten van ScheerSanders Advocaten staan u bij bij het aansprakelijk stellen van de dienstverlener en het zonodig verkrijgen van een passende schadevergoeding.

Lidmaatschap specialistenverenigingen: Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA), Werkgroep Artsen Advocaten (WAA), Vereniging Haagse Arbeidsrecht Advocaten en Vereniging voor Gezondheidsrecht (VGR).

Heeft u een advocaat nodig?

Neem contact met ons op!