fbpx

Faillissement, sanering & herstructurering

Indien uw onderneming in zwaar weer terecht komt, heeft dit meestal ook gevolgen voor de rechtspositie van uw onderneming. Ook indien u aanleiding ziet om uw onderneming te herstructureren, bijvoorbeeld vanwege een nieuwe samenwerking of alternatieve financieringsstructuur, is het verstandig om daarbij zicht te houden op de juridische gevolgen daarvan.

Heeft u als ondernemer juridische vragen over een (aanstaand) faillissement, wenst u uw onderneming te herstructureren of is een sanering noodzakelijk? De advocaten van ScheerSanders staan u bij.

Advocaten ondernemingsrecht

Maak kennis met ons team ondernemingsrecht: Arjen Douma,  Liza Stellingwerf en Anne Vokurka-Viruly. Wat kunnen zij voor u betekenen?

Problemen rondom faillissement

Of het nu uw eigen onderneming treft of iemand anders met wie u bepaalde afspraken heeft: een faillissement verandert vaak het een en ander aan uw rechtspositie. U krijgt te maken met een curator. De specialisten van ScheerSanders Advocaten spreken de taal van de curator en weten wat nog wel en niet meer kan. Zij staan u bij in diverse soorten zaken waaronder kwesties met betrekking tot rangordeperikelen, uitoefening van zekerheidsrechten, recht van reclame, eigendomsvoorbehoud of bestuurdersaansprakelijkheid in faillissement.

Het saneren en herstructureren van ondernemingen

Er kunnen tal van redenen zijn om een (groep van) onderneming(en) te herstructureren. Dit kan samenhangen met het aangaan van een samenwerkingsverband, het ontvlechten daarvan, een wijziging in de financieringsstructuur, een echtscheiding of een gewenste sanering vanwege het feit dat uw onderneming in zwaar weer verkeert. De turnaround-specialisten van ScheerSanders Advocaten hebben ruime ervaring met de begeleiding van allerhande herstructureringen en saneringen. Zij adviseren over doorstarts en (buiten)gerechtelijke akkoorden. Ook beschikken wij over een multidisciplinair netwerk van specialisten (zoals fiscalisten, accountants en notarissen) om u full-service van dienst te kunnen zijn.

Heeft u een advocaat nodig?

Neem contact met ons op!