fbpx

Contractenrecht

Er zijn veel verschillende soorten contracten, die per type contract andere aandachtspunten behoeven. Afspraken op het gebied van vastgoed worden immers anders vastgelegd dan afspraken op het gebied van distributie of transport. Veel juridische problemen achteraf kunnen worden voorkomen door het vroegtijdig inwinnen van juridisch advies over uw contracten.

Heeft u als ondernemer juridische vragen over uw contract, loopt u tegen problemen over de uitleg aan of wilt eens preventief van gedachten wisselen of een contract laten opstellen? Onze advocaten ondernemingsrecht met als specialisatie contractenrecht staan u bij met raad en daad.

Advocaten ondernemingsrecht

Maak kennis met ons team ondernemingsrecht met als specialisatie contractenrecht: Arjen Douma,  Liza StellingwerfAnne Vokurka-Viruly en Henriëtte van Dijk-Verheij. Wat kunnen zij voor u betekenen?

Het opstellen en beoordelen van contracten en (algemene) voorwaarden

Het is verstandig om gemaakte afspraken goed vast te leggen. Dit geldt zowel voor afspraken met een leverancier, als met een klant of een partij waarmee u wilt gaan samenwerken. Hiermee voorkomt u toekomstige problemen. De specialisten van ScheerSanders Advocaten helpen u graag bij het uitonderhandelen en uitwerken van overeenkomsten en algemene voorwaarden. Ook beoordelen we de contracten en voorwaarden die u voorgelegd krijgt.

Geschillen over de uitleg en uitwerking van contracten

Goede contracten moeten zo precies en zo helder mogelijk worden geformuleerd. Daarmee worden interpretatieverschillen voorkomen. Soms ontstaat niettemin een verschil van mening over de reikwijdte, interpretatie of bewijsbaarheid van gemaakte afspraken. De specialisten van ScheerSanders Advocaten toetsen de haalbaarheid van juridische standpunten en staan u bij. Hierbij streven zij altijd naar praktische oplossingen indien mogelijk.

Incasso van vorderingen op debiteuren

Heeft u te maken met slecht betalende klanten? Onze specialisten gaan samen met u op zoek naar verhaalsmogelijkheden. Wij weten indien nodig verhaal te halen. Dit kan zijn via beslag en executie van vermogensbestanddelen. Lukt dit ons niet, dan helpen wij u met een faillissementsaanvraag of een aansprakelijkstelling.

Heeft u een advocaat nodig?

Neem contact met ons op!