fbpx

Augusta van Haga

Advocaat familierecht, specialist erfrecht en internationale kinderontvoering

Augusta van Haga staat als advocaat familierecht haar cliënten bij op moeilijke, emotionele en levensveranderende momenten. Met haar gespecialiseerde kennis op het gebied van erfrecht en haar eigen ervaringen staat zij haar cliënten ter zijde. Zij geeft advies of procedeert als het nodig is. Augusta komt in beeld als er na een overlijden problemen zijn met het afwikkelen van de erfenis, het testament vragen oproept of een executeur zijn taak niet (goed) uitoefent. Daarnaast staat zij één van de ouders bij met ‘raad en daad’ wanneer er in of na een scheiding onenigheid bestaat over de omgang, een verhuizing of andere beslissingen over hun kind. Is een kind zonder toestemming overgebracht naar Nederland, dan staat zij de achterblijvende of de vertrekkende ouder bij in een teruggeleidingsprocedure. Ook adviseert Augusta ouders in Nederland en daarbuiten bij een uitgaande of dreigende kinderontvoering.

vanhaga@scheer.nl

+31(0)70 280 00 30

Meer over Augusta van Haga

Augusta heeft ervaring op het gebied van stiefouders, verschillende culturen op één kussen, het overlijden van een echtgenoot en het afwikkelen van een erfenis. Hierdoor heeft zij invoelend vermogen en begrip voor wat er naast het juridische speelt: verlies, rouw en/of angst. Dit verrijkt de verhouding en samenwerking met de cliënt en dat zorgt er bovendien voor dat Augusta haar cliënten beter kan bijstaan. Door haar jarenlange ervaring weet Augusta als geen ander in wat voor type zaken zij op haar best is.

Specialisaties

Augusta is gespecialiseerd in de volgende juridische deelgebieden:

 • erfrecht
 • nalatenschapsmediation
 • gezagsgeschillen
 • internationale kinderontvoering
 • mediation

Erfrecht en gezagszaken

Dat zijn allereerst de erfrechtelijke zaken. Het is belangrijk om zowel op juridisch, financieel als op emotioneel gebied een erfenis goed af te ronden. Daarom zet Augusta zich graag voor haar cliënten in bij het afwikkelen van de nalatenschap. Daarnaast zijn het ook de complexere kinder- en gezagszaken. De zaken waarbij ouders niet zelf meer tot een oplossing komen, de procedures doorgaan en er gesproken wordt over een “vechtscheiding”.

Gespecialiseerde juridische kennis is natuurlijk van groot belang. Die heeft Augusta opgedaan door de specialisatie opleiding voor familie- en erfrechtadvocaat te doen bij de vFAS (de Vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators).

Kinderontvoeringszaken

Tot slot zijn het de kinderontvoeringszaken. Iedere ouder die te maken krijgt met een internationale kinderontvoering moet gespecialiseerde rechtsbijstand kunnen krijgen. Ook op basis van gefinancierde rechtsbijstand. Vaak is een ouder een vreemde in Nederland of onbekend met Nederland. De ouder spreekt de taal niet, kent het recht niet en weet vaak niet wat te doen. In die gevallen kan Augusta een rol van betekenis spelen, door uit te leggen wat kan, door snel te schakelen en contact te leggen met andere deskundigen in het veld, zoals de Centrale Autoriteit of CIKO.

Lidmaatschappen en registraties

 • Vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)
 • Centrum Internationale Kinderontvoering (CIKO)
 • Dutch International Abduction Lawyers (D.I.A.L.)

Augusta heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de hoofdrechtsgebieden erfrecht en personen- en familierecht geregistreerd met de volgende subrechtsgebieden:

 • mediation
 • IKO
 • echtscheidingen
 • alimentatie
 • omgangszaken

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.