fbpx

Liza Stellingwerf

Advocaat ondernemingsrecht en aansprakelijkheidsrecht

Liza Stellingwerf is een betrokken advocate die zich bezighoudt met het bijstaan van ondernemers op het gebied van het ondernemingsrecht, het contractenrecht en het aansprakelijkheidsrecht. Daarnaast is Liza thuis in het begeleiden van ondernemers bij het vormgeven en beoordelen van samenwerkingsverbanden, het opstellen en implementeren van algemene voorwaarden en de herstructurering van (personen)vennootschappen.

Kortom: Liza staat ondernemers van A-Z bij in alle (juridische) fasen die horen bij het runnen van een onderneming.

stellingwerf@scheer.nl

+31(0)70 365 99 33

Meer over Liza Stellingwerf

Als advocaat kenmerkt Liza zich door haar praktische aanpak, waarbij zij direct tot de kern van de kwestie komt. In procedures en conflictsituaties onderscheidt zij zich door haar creatieve en pragmatische benadering van zaken.

Liza is communicatief en juridisch inhoudelijk sterk en begeeft zich met gemak binnen diverse lagen van ondernemingen. Ze houdt ervan om het dagelijks reilen en zeilen binnen bedrijven te vertalen naar een juridisch afgebakende en begrijpelijke werksituatie.

Naast haar werk als advocaat heeft Liza haar eigen podcast, waarin zij wetenschappers en politici op een laagdrempelige en aansprekende wijze interviewt over juridische actualiteiten. Liza is bovendien actief als vrijwilliger bij het Haagse PrinsjesFestival, waar zij jaarlijks het PrinsjesGesprek organiseert.

Liza heeft zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten op de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • burgerlijk Procesrecht (waaronder o.m. litigation en beslag- en executierecht)
  • ondernemingsrecht (waaronder o.m. aansprakelijkheidsrecht en vennootschapsrecht)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Specialisaties

Liza is gespecialiseerd in de volgende juridische deelgebieden:

  • aansprakelijkheidsrecht
  • contractenrecht
  • verbintenissenrecht
  • herstructureringsrecht
  • personenvennootschapsrecht
  • beslag- en executierecht
  • civiel procesrecht